Przygotuj produkty. Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. Czosnek posiekaj drobno nożem.
Na patelni rozpuść masło. Dodaj czosnek. Podsmażając lekko do zarumienienia. Uważaj, żeby się nie przypalił. Dodaj pokrojone pieczarki. W międzyczasie przypraw solą i pieprzem według uznania. Całość mieszaj i podsmażaj do odparowania wody.
Awokado umyj, obierz ze skórki i rozdrobnij widelcem na papkę w miseczce.
Na drugiej patelni zrób jajecznicę. Do miseczki rozbij 3 jajka, następnie rozmieszaj i wlej je na zimną patelnię. Jajecznicę rób na najmniejszym palniku i małym ogniu ciągle mieszając. Im dłużej, tym lepiej. Jajecznicę zrób według uznania - jeśli lubisz bardziej "mokrą" trzymaj ją krócej na patelni. Jeśli stwierdzisz, że jest już gotowa, dopraw pieprzem i solą.
Jeśli wszystkie składniki są gotowe możesz zabrać się za przygotowanie kanapek. Posmaruj pieczywo wcześniej przygotowanym awokado, następnie nałóż jajecznicę, dodaj pieczarki i całość udekoruj umytą rukolą. Smacznego!
Dodaj komentarz