Jajecznica z pieczarkami na ciemnym pieczywie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 kanapki ulubionego ciemnego pieczywa
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • pieczarki
  • 1 duży ząbek czosnku
  • rukola
  • awokado do posmarowania pieczywa
  • 1 łyżka masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj produkty. Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. Czosnek posiekaj drobno nożem.



Krok 2

Na patelni rozpuść masło. Dodaj czosnek. Podsmażając lekko do zarumienienia. Uważaj, żeby się nie przypalił. Dodaj pokrojone pieczarki. W międzyczasie przypraw solą i pieprzem według uznania. Całość mieszaj i podsmażaj do odparowania wody.



Krok 3

Awokado umyj, obierz ze skórki i rozdrobnij widelcem na papkę w miseczce.



Krok 4

Na drugiej patelni zrób jajecznicę. Do miseczki rozbij 3 jajka, następnie rozmieszaj i wlej je na zimną patelnię. Jajecznicę rób na najmniejszym palniku i małym ogniu ciągle mieszając. Im dłużej, tym lepiej. Jajecznicę zrób według uznania - jeśli lubisz bardziej "mokrą" trzymaj ją krócej na patelni. Jeśli stwierdzisz, że jest już gotowa, dopraw pieprzem i solą.



Krok 5

Jeśli wszystkie składniki są gotowe możesz zabrać się za przygotowanie kanapek. Posmaruj pieczywo wcześniej przygotowanym awokado, następnie nałóż jajecznicę, dodaj pieczarki i całość udekoruj umytą rukolą. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.