Sałatka z burakiem czerwonym

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 marchewka
  • 1 pasternak
  • 1 ziemniak
  • 1 mały burak czerwony
  • 2 jajka na twardo
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/3 szkl. groszku konserwowego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obrać, pokroić w kostkę i oddzielnie ugotować w parowarze, ostudzić.



Krok 2

Cebulę obrać i drobno posiekać.



Krok 3

Obrane jajka pokroić w kostkę.



Krok 4

Groszek wyłożyć na sito, osączyć z zalewy.



Krok 5

Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać.



Krok 6

Przygotowane warzywa i połowę szczypiorku włożyć do miski. Połączyć z majonezem i musztardą, doprawić do smaku, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać pozostałym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.