Makaron z kurczakiem i cukinią

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 cebule
  • 1 cukinia
  • 1 pierś z kurczaka
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki śmietanki Łaciata 18%
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Przygotować warzywa: cebule obrać i pokroić w kostkę, cukinię pokroić w półplasterki.



Krok 2

Rozgrzać na patelni oliwę z oliwek, wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Smażyć przez 5 minut.



Krok 3

Do kurczaka dodać warzywa. Dusić przez kilka minut, aż cukinia zmięknie.



Krok 4

Dodać śmietanę, wymieszać i dusić na małym ogniu 2-3 minuty.



Krok 5

Przyprawić danie do smaku, dodać posiekany koperek i smażyć jeszcze przez chwilę.



Krok 6

Dodać makaron ugotowany al dente w osolonej wodzie. Wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.