Sałatka z buraków

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 buraki ( duże )
  • 1 słoik pieczarek marynowanych
  • 4 jajka
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • Majonez
  • Sól i pieprz

Dodatkowo:

  • Majonez

Przygotowanie

Krok 1

Buraki ugotować do miękkości , obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.



Krok 2

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę.



Krok 3

Szczypiorek umyć, osączyć , pokroić.



Krok 4

Pieczarki pokroić w kostkę.



Krok 5

Groszek odlać z zalewy, osączyć.



Krok 6

Wszystkie składniki na sałatkę przełożyć do miski, dodać majonez, wymieszać. Doprawić do samaku solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.