Rewelacyjnie sprawdzą się w formie wykwintnej, oryginalnej przekąski. Co więcej, robi się je bardzo łatwo. Tartalletki swoim smakiem zachwycą każdego – dlatego warto zrobić od razu większą ilość – same znikają!
Danie: Kolacja
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Przygotowujemy ciasto na tartaletki. Mieszamy mąkę, masło, mąkę ziemniaczaną i żółtka. Zagniatamy ciasto (jeśli będzie zbyt sypkie, możemy dodać minimalną ilość wody). Odstawiamy do zamrażarki na 30-40 minut (pilnujemy czas tak, aby ciasto nie zamarzło, tylko dobrze się schłodziło).
Ciasto cienko wałkujemy. Wykrawamy koła i umieszczamy je w foremkach. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 15 minut (tak, aby się lekko zarumieniły).
Kroimy w kostkę paprykę, jajka, krewetki i ogórki konserwowe. Dodajemy musztardę i przyprawy. Kromy drobno szczypiorek i natke pietruszki, a następnie dodajemy do farszu. Całość mieszamy.
Do tartalletek nakładamy farsz i dekorujemy krewetkami. Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj komentarz