Sałatka z ciecierzycą

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 ugotowana marchewka
  • 0,5 szkl. marynowanych rydzów
  • 0,5 szkl. ugotowanej ciecierzycy
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 5-10 dag polędwicy sopockiej
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku
  • Sok z cytryny do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jajka, marchewkę, rydze i polędwicę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Przygotowane składniki na sałatkę umieścić w misce, wsypać ciecierzycę.





Krok 2

Połączyć z musztardą i majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.





Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.