Ostatnio jedzenie ciecierzycy robi się modne nie tylko wśród wegetarian. Jest to bardzo zdrowa roślina, zawierająca dużo wartości odżywczych i mało kalorii. Sałatkę przygotujesz w bardzo prosty sposób. To oryginalny pomysł na kolację.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Cieciorkę moczymy przez 12 godzin w wodzie.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Ogórka myjemy i kroimy w plasterki. Zabieramy się za gotowanie cieciorki, zalewamy ją 3 razy większą ilością wody i gotujemy przez 80 minut od zagotowania wody.
Na suchej, rozgrzanej patelni prażymy migdały. Rwiemy sałatę rzymską oraz wydobywamy pestki z granatu.
Odcedzamy ciecierzycę i układamy na sałacie. Następnie układamy plasterki ogórka, paprykę oraz migdały. Ciecierzycę posypujemy pestkami granatu.
Dodaj komentarz