Czerwone papryki zapiekane z serem i boczkiem

Papryki zapiekane z serem to pyszna i sycąca przekąska imprezowa. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Na pewno papryka w takim wydaniu zasmakuje Twoim gościom.

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 podłużne papryki czerwone
  • 12 plasterków boczku (cienkich)
  • Około 200 g sera tartego (mozzarella albo żółty)

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 170°C.



Krok 2

Papryki myjemy, suszymy i kroimy wzdłuż na pół.



Krok 3

Plasterki boczku kroimy na kawałki. Wrzucamy je na rozgrzaną patelnię i podsmażamy lekko na rumiano.



Krok 4

Do połówek papryki wkładamy porcję boczku i tarty ser. Następnie układamy papryki na blaszce z papierem do pieczenia.



Krok 5

Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez około 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.