Sałatka z fasolką i żółtym serem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 por
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki ugotowanej czerwonej fasolki
  • 1 kiszony ogórek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 5 dag żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Por dokładnie umyć, posiekać wymieszać z solą, gdy puści sok, odcisnąć. Ugotowaną fasolkę osączyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę, połączyć z fasolką. Do miski z fasolką i jajkami dodać odciśnięty por, posiekany ogórek i natkę pietruszki.





Krok 2

Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, wsypać do sałatki. Połączyć z musztardą i majonezem, przyprawić do smaku, wymieszać. Odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny.





Wskazówki

Sałatkę można podawać samą lub z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.