Sałatka z kabanosami i ciecierzycą

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3-4 szt kabanosy wieprzowe
  • 0,5 szkl. cebulki marynowanej
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 0,5 szkl. ugotowanej ciecierzycy
  • 3 szt. cukinii konserwowej
  • 1 papryka marynowana
  • 0,5 szkl. groszku konserwowego
  • 1-2 łyżki majonezu light
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię, jajka i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do miski.





Krok 2

Marynowaną cebulkę osączyć z zalewy pokroić na połówki, kabanosy w 1 cm koreczki.





Krok 3

Ciecierzycę, kukurydzę i groszek dokładnie osączyć na sicie.





Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, schłodzić.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.