podudzia z dynią

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 5 podudzi z kurczaka
  • 3 średnie ziemniaki
  • około 300 g obranej dyni
  • 2 cebule
  • 1\2 łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • przyprawa do kurczaka
  • oliwa
  • masło ŁACIATE

Przygotowanie

Krok 1

Podudzia z kurczaka myjemy, osuszamy, usuwamy skóre, oprószamy przyprawami, lekko skrapiamy oliwa. Mięso układamy na dużej blaszce. Na każdej porcji mięsa układamy po odrobinie masła.



Krok 2

Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Ziemniaki równiez kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Oprószamy je przyprawami, dodajemy troche oleju, mieszamy.



Krok 3

Warzywa wykładamy na blachę pomiędzy pałkami kurczaka. Całość zapiekamy około 45-50 minut w temperaturze 190 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.