Fasolka szparagowa w sosie

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • ½ szkl. bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.



Krok 2

Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojony w kostkę boczek i smażyć przez kilka minut.



Krok 3

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, połączyć z cebulą i boczkiem, oprószyć mąką, wymieszać.



Krok 4

Wlać bulion, dodać ugotowaną fasolkę i poddusić przez kilka minut.



Krok 5

Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wskazówki

Fasolkę w sosie podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.