Komosę ryżową ugotować, a następnie przestudzić. Pieczarki oczyści i umyć. Na patelni rozgrzać masło klarowane, podsmażyć skrojoną w piórka cebulkę, a następnie podsmażyć grzyby na mocno rozgrzanym tłuszczu przez około 3 minuty, nie mieszając zbyt często.
Koperek i pietruszkę drobno posiekać. W osobnej misce przyrządzić sos - połączyć jogurt, majonez, majeranek, świeże zioła, czosnek oraz sól i pieprz. Pestki dyni podprażyć do zarumienienia na suchej patelni.
Komosę wymieszać z grzybami i cebulą. Przełożyć do półmiska, polać sosem i posypać pestkami oraz świeżą pietruszką.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Aneta Gwiner
Opublikowany: 2018-01-26 10:03:00
Bardzo lubię komosę. Sałatka super
Odpowiedz