Sałatka z krewetkami i kukurydzą

Pyszna, sycąca i jednocześnie lekka sałatka z kukurydzą, krewetkami i ananasem z dodatkiem papryki i cebuli, to danie idealne na szybki lunch lub ciekawą kolację.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Skorupiaki

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Skorupiaki

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 0,5 kg gotowanych krewetek koktajlowych
  • 1 puszka ananasa
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 żółta papryka,
  • 1 awokado
  • 2 łyżeczki kminku
  • 5 liści sałaty
  • garść kolendry

Przygotowanie

Krok 1

Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę, ananasa i paprykę również kroimy w kostkę. Sałatę rwiemy na mniejsze części.



Krok 2

Wszystko łączymy w dużej salaterce z krewetkami i kukurydzą. Posypujemy kminkiem i posiekaną kolendrą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.