Sałatka z kukurydzą i papryką

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 korniszony
  • 0,3 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 2 jajka
  • 0,5 papryki marynowanej
  • 2-3 łyżki cebulki marynowanej
  • 2-3 dag żółtego sera
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego szczypioru
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1 łyżka majonezu light
  • 1 łyżeczka oleju z bazylią
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka obrać i razem z korniszonami pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, kukurydzę osączyć. Marynowaną cebulkę i paprykę osączyć z zalewy, pokroić.





Krok 2

Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie przygotowane produkty włożyć do miski, dodać zieleninę. Połączyć z tartym chrzanem, majonezem i olejem z bazylią. Przyprawić do smaku, wymieszać.





Wskazówki

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.