Sałatka z marynowanym czosnkiem

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag szynki
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl. marynowanego czosnku
  • 5-6 marynowanych patisonów
  • 0,5 szkl. marynowanej kukurydzy
  • 0,5 szkl. groszku konserwowego
  • 0,5 szkl. ugotowanej fasolki drobnej
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jajka i szynkę pokroić w kostkę, włożyć do miski. Czosnek i patisony osączyć z zalewy. Patisony pokroić w ósemki, a większe ząbki czosnku na połówki. Do miski z wędliną i jajkami dodać posiekane patisony, czosnek, osączone z zalewy kukurydzę, groszek i fasolkę.





Krok 2

Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.





Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.