Sałatka z kurczaka i kapusty pekińskiej

Kolorowa, pyszna sałatka, której nie sposób się oprzeć. Idealna na kolację lub imprezę w gronie znajomych.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka,
  • 1 kapusta pekińska,
  • 8 ogórków konserwowych,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 cebula,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 2 łyżki przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka ketchupu,
  • 3 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy przyprawą do gyrosa, a następnie odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.



Krok 2

Po tym czasie podsmażamy je na maśle i studzimy. Kroimy w kostkę ogórki, cebulę i papryki, kroimy kapustę pekińską. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.



Krok 3

Łączymy wszystkie składniki sałatki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.