Sałatka z pęczaku i surimi

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. ugotowanej kaszy pęczak
  • 1 jajko
  • 1 mały por
  • 5 dag paluszków surimi
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 5 dag żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotowany pęczak ostudzić.



Krok 2

Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.



Krok 3

Por umyć i drobno posiekać.



Krok 4

Paluszki surimi pokroić w dość dużą kostkę.



Krok 5

Ser żółty zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać szczypiorek, połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.