Mix sałat z grilowanym bakłażanem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag sałaty mix
  • ½ bakłażana
  • ½ papryki
  • 3-4 rzodkiewki
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2-3 łyżki sosu winegret
  • Sól
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Bakłażana pokroić w 1 cm plastry, oprószyć solą i pozostawić na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i włożyć na rozgrzaną patelnię grillową. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony, ostudzić.



Krok 2

Sałatę umyć, osuszyć porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski.



Krok 3

Umyte rzodkiewki pokroić w półkrążki, Paprykę bez nasion i bakłażana pokroić w słupki, pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.



Krok 4

Wszystkie składniki razem połączyć, skropić sosem winegret, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.