Sałatka z pomidorów, czerwonej cebuli i pietruszki

Nie masz pomysłu na dodatek do obiadu lub przekąskę w formie sałatki? Wystarczy zmieszać kilka pomidorów z cebulą, natką pietruszki i oliwą z oliwek. Wszystkie składniki na pewno znajdziemy w domu, a przygotowanie sałatki zajmie nam mniej niż 10 min.

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 natka pietruszki
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory myjemy i kroimy w ósemki, a cebulę w piórka. Część listków pietruszki odrywamy i wkładamy do sałatki, a drugą część siekamy drobno, żeby wydobyć jak najwięcej smaku i aromatu.



Krok 2

Całość razem mieszamy i polewamy po wierzchu oliwą z oliwek.



Wskazówki

Będąc w sklepie masz co najmniej kilka oliw różnych producentów do wyboru. Pierwsza rzecz, na którą powinieneś zwrócić uwagę, to klasyfikacja oliwy z oliwek. Chcąc wybrać pełnowartościową oliwę z oliwek, powinieneś wybierać tylko oliwę z oliwek extravergine.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.