Sałatka z komosy ryżowej i rukoli

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
  • ⅓ szklanki płatków migdałowych
  • garść rukoli
  • 200 g sera feta
  • vinegrette:
  • oliwa extra vergine
  • sok z cytryny
  • miód
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Komosę ugotować, zrumienić płatki migdałów, opłukać i wysuszyć rukolę. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć na talerz. Pokruszyć ser feta, a następnie dodać do sałatki.
Wymieszać oliwę, sok i miód, posypać solą i pieprzem i polać po sałatce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.