Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 gram ryżu
  • 1 por
  • 1 awokado
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki przyprawy do sałatek
  • 1 łyżka pestek dyni
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ryż wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 15 minut. Odcedzamy, studzimy i przekładamy do miski. Dodajemy pora pokrojonego w półplasterki oraz awokado pokrojone w grubą kostkę.



Krok 2

Tuńczyka odsączamy z zalewy, oliwki kroimy na połówki i dodajemy do reszty składników, mieszamy.



Krok 3

Do oliwy dodajemy przyprawę do sałatek, pieprz i pestki dyni. Dokładnie mieszamy i łączymy sos z sałatką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.