Sałatka z szynką parmeńską

Autor:

Śnieżynka

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 opakowania mieszanki sałat
  • 2-3 pomidory suszone
  • 1 garść rukoli
  • 5 dag szynki parmeńskiej
  • 5-7 dag żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Umytą sałatę osuszyć na papierowym ręczniku.



Krok 2

Pomidory pokroić w dość grubą kostkę.



Krok 3

Szynkę i żółty ser pokroić w zapałkę.



Krok 4

Majonez wymieszać z musztardą francuską, doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.



Krok 5

Sałatę włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać porwaną na kawałki rukolę, pomidory, szynkę i żółty ser. Połączyć z majonezem, wymieszać.



Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.