Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą

Właściwości tuńczyka i jego dobroczynny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie jest znany niemal wszystkim. Fasolę również warto dodawać do jadłospisu, gdyż zawiera mnóstwo witamin, składników odżywczych i błonnika. To prosty i szybki przepis na zdrową sałatkę.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 2-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 2-4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1 puszka białej fasoli
  • -3 łyżki oliwy z oliwek
  • -1 puszka tuńczyka
  • -1 czerwona cebula
  • -mix sałat
  • -⅓ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
Rozdrabniamy widelcem tuńczyka, odcedzamy fasolę i kroimy cebule w piórka lub kostkę.

Krok 2
Kiedy wszystkie składniki są już przygotowane, wystarczy dodać je do miski z sałatą i polać wcześniej przygotowanym dressingiem na bazie oliwy i przypraw. Całość musimy dobrze wymieszać żeby wszystkie składniki połączyły się z dressingiem, a sałatka nabrała pysznego smaku i aromatu oliwy.

Wskazówki

W sezonie letnim białą fasolę możemy zastąpić fasolą szparagową. Jest równie pyszna i zdrowa. Prosty dressing do sałatki możemy też wykonać na bazie dowolnego oleju roślinnego np. lnianego, rzepakowego, słonecznikowego itd

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis