Sałatka z tuńczykiem i białą fasolą

4.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

2-4

Wegetariańskie Fit

Składniki

Składniki:

-1 puszka białej fasoli

-3 łyżki oliwy z oliwek

-1 puszka tuńczyka

-1 czerwona cebula

-mix sałat

-⅓ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

  • Rozdrabniamy widelcem tuńczyka, odcedzamy fasolę i kroimy cebule w piórka lub kostkę.

Krok 2

  • Kiedy wszystkie składniki są już przygotowane, wystarczy dodać je do miski z sałatą i polać wcześniej przygotowanym dressingiem na bazie oliwy i przypraw. Całość musimy dobrze wymieszać żeby wszystkie składniki połączyły się z dressingiem, a sałatka nabrała pysznego smaku i aromatu oliwy.

Wskazówki

  • W sezonie letnim białą fasolę możemy zastąpić fasolą szparagową. Jest równie pyszna i zdrowa. Prosty dressing do sałatki możemy też wykonać na bazie dowolnego oleju roślinnego np. lnianego, rzepakowego, słonecznikowego itd

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0