Właściwości tuńczyka i jego dobroczynny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie jest znany niemal wszystkim. Fasolę również warto dodawać do jadłospisu, gdyż zawiera mnóstwo witamin, składników odżywczych i błonnika. To prosty i szybki przepis na zdrową sałatkę.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2-4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Rozdrabniamy widelcem tuńczyka, odcedzamy fasolę i kroimy cebule w piórka lub kostkę.
Kiedy wszystkie składniki są już przygotowane, wystarczy dodać je do miski z sałatą i polać wcześniej przygotowanym dressingiem na bazie oliwy i przypraw. Całość musimy dobrze wymieszać żeby wszystkie składniki połączyły się z dressingiem, a sałatka nabrała pysznego smaku i aromatu oliwy.
W sezonie letnim białą fasolę możemy zastąpić fasolą szparagową. Jest równie pyszna i zdrowa. Prosty dressing do sałatki możemy też wykonać na bazie dowolnego oleju roślinnego np. lnianego, rzepakowego, słonecznikowego itd
Dodaj komentarz