Serowe żaglówki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Fit

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 plastrów ulubionego sera żółtego, np Królewski z Kolna Mlekpol
  • 6 plastrów szynki drobiowej
  • 2 średniej wielkości pomidory
  • 6 kromek chleba
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • kilka liści świeżego szpinaku
  • ozdobne wykałaczki

Przygotowanie


Kromki chleba przekrój na pół i posmaruj masłem. Plastry szynki przekrój, zwiń i połóż na kromkach. Pomidory pokrój na plasterki, połóż je na szynce. Plastry sera pokrój na trójkąty i nabij na wykałaczki. Serowe żagle nabij na kromki, tak aby wszystkie warstwy dobrze się trzymały. Przed podaniem ozdób liśćmi szpinaku. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.