Koktajl z kiwi, awokado i szpinaku

Owocowo-warzywny koktajl, który dostarczy mnóstwo witamin i walorów smakowych. Prosty w wykonaniu, a jednocześnie oryginalny.

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1/2 awokado
  • - 2 garście szpinaku
  • - 1 jabłko
  • - 1 kiwi
  • - sok wyciśnięty z cytryny (do smaku)
  • - 1,5 łyżki płatków migdałowych
  • - woda

Przygotowanie

Krok 1

Pół awokado obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłko i kiwi obieramy i kroimy w ćwiartki.



Krok 2 

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy. Ilość wody zależy od tego, jaką konsystencję chcemy uzyskać.



Wskazówki

Jeśli dodamy pół szklanki wody, koktajl będzie miał konsystencję musu.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.