Sałatka z zapiekanymi brokułami, serem i rukolą

Zapiekane, dobrze doprawione warzywa są bardzo chrupiące. Dodatkowo mają ciekawy smak, który świetnie sprawdza się z dodatkiem sera. Przepis bardzo prosty i smaczny.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 brokuł
  • 1 opakowanie rukoli
  • Oliwa z oliwek
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • ¼ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 150°C. Na blaszkę do pieczenia kładziemy papier i pokrojony na mniejsze części brokuł, polewamy go z wierzchu oliwą z oliwek i lekko solimy.



Krok 2

Brokuły wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 15 min. Chwilę przed wyciągnięciem z piekarnika posypujemy wierzch startym serem i zapiekamy brokuły do momentu, aż ser się rozpuści.



Krok 3

Teraz kiedy zapiekane brokuły są już gotowe dodajemy do nich rukolę, polewamy oliwą z oliwek i doprawiamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.