Serowe placuszki z poziomkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag sera twarogowego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3-4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • ½ szkl. poziomek
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek.



Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę.



Krok 3

Ser twarogowy przemielić w maszynce lub przecisnąć przez praskę. Włożyć do miski, dodać żółtka, cukier waniliowy i mąki, wymieszać.



Krok 4

Następnie dodać pianę z białek i poziomki, delikatnie wymieszać.



Krok 5

Na rozgrzany olej łyżką nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.