Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 25 dag ziemniaków ugotowanych
  • 10 dag tuńczyka
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula czerwona
  • 2 pomidory
  • ½ ogórka konserwowego
  • ½ papryki żółtej
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka oliwy
  • Pieprz kolorowy
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki, ziemniaki i umyte pomidory pokroić w półplastry, a cebulkę drobno posiekać.



Krok 2

Tuńczyka odsączyć i rozdzielić widelcem.



Krok 3

Jajka pokroić w półplasterki. Dodać do sałatki.



Krok 4

Ocet wymieszać z oliwą , solą i pieprzem i połączyć z sałatką w misce, delikatnie wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.