Zupa krem z jarmużu i kalafiora

Pięknie prezentuje się na talerzu i jest bardzo smaczna. Zupa-krem z jarmużu i kalafiora to pozycja warta uwagi. Nie jest trudna w przygotowaniu, nadaje się zarówno na co dzień, jak i od święta.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 100 g jarmużu
  • - 2 kalafiory
  • - 4 ziemniaki
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 2 ząbki czosnku
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - garść orzechów nerkowca

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i drobno kroimy, a następnie obsmażamy na maśle razem z jarmużem.



Krok 2

W bulionie gotujemy do miękkości ziemniaki i podzielonego na różyczki kalafiora. Dodajemy przyprawy i jarmuż i dusimy jeszcze ok. 5-10 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą i całość blendujemy.



Krok 3

Podajemy z chipsami z jarmużu i orzechami nerkowca.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.