Sandwich z tuńczykiem i serkiem wiejskim

To pomysł na zdrową i sycącą kanapkę. Przygotujesz ją w łatwy sposób oraz w bardzo krótkim czasie. Jeśli lubisz tuńczyka, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 ulubione bułki np. ciabata, bułka fińska
  • 2 opakowania serka wiejskiego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Serek wiejski wkładamy do miski. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.



Krok 2

Tuńczyka odsączamy z wody. Rozdrabniamy go i dodajemy do serka. Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy pieprz i znów mieszamy.



Krok 3

Bułki kroimy na pół. Na dolną część kładziemy porcję serka z tuńczykiem i przykrywamy drugim kawałkiem bułki. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.