Sałatka ze smażonymi krewetkami i papryką

3.00
Oceń przepis:
Czas

Do 30 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Skorupiaki
Fit

Składniki

Składniki

1 opakowanie krewetek

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

oliwa z oliwek

świeżo mielony pieprz

sól ziołowa

słodka czerwona papryka w proszku

Przygotowanie

Krok 1

  • Na początek myjemy, odcinamy ogonek, przekrawamy i wyjmujemy środek z nasionami ze wszystkich papryk. Kroimy je w paseczki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek. Dusimy na wolnym ogniu przez około 10 minut.

Krok 2

  • Po tym czasie dokładamy do nich krewetki, smażymy kilka minut, aż zrobią się różowe, co chwilę obracamy. Kiedy składniki ładnie się duszą i połączą ze sobą doprawiamy je przyprawami.

Krok 3

  • Pozostało nam tylko poczekać, aż wszystko wystygnie i podać domownikom.

Wskazówki

  • Do takiej sałatki możemy podać również różne superfoods takie jak siemię lniane czy błonnik, co poprawi perystaltykę naszych jelit.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0