Schab pieczony z dodatkiem kminku

Schab wieprzowy pieczony z dodatkiem kminku to danie łatwe do przyrządzenia. Polecane jako danie główne na obiadowym stole. Podawane może być zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego bez kości
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżeczki kminku mielonego
  • 1 natka pietruszki
  • 4 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek przeciskamy przez praskę.



Krok 2

Schab wieprzowy dokładnie myjemy, suszymy i nacieramy solą, czosnkiem, pieprzem oraz kminkiem wymieszanymi uprzednio z olejem. Mięso wkładamy do lodówki na noc.



Krok 3

Tak przygotowany schab umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie umieszczamy go w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni na 60 minut.



Krok 4

Danie podajemy na gorąco lub zimno. Przyozdabiamy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.