Grzyby pokroić w drobniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Cebulę szklić na rozgrzanym maśle. Kiedy cebula już się zeszkli dołożyć do garnka z cebulą grzyby i wszystko razem smażyć ok 10 minut cały czas mieszając. Zalać wodą tak aby nakryła grzyby, dodać przyprawy i dusić ok 1 godzinę. W miarę wygotowywania się wody uzupełniać ją. Śmietanę zahartować gorącym sosem i wlać ją do garnka, ponownie wszystko zagotować. Makaron ugotować w osolonej wodzie al'dente. Gorący makaron obficie polać sosem. Smacznego!
Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Grzyby pokroić w drobniejsze kawałki.
Cebulę obrać i pokroić na drobną kosteczkę. Cebulę szklić na rozgrzanym maśle. Kiedy cebula już się zeszkli dołożyć do garnka z cebulą grzyby i wszystko razem smażyć około 10 minut cały czas mieszając. Zalać wodą tak, aby nakryła grzyby, dodać przyprawy i dusić około 1 godzinę. W miarę wygotowywania się wody uzupełniać ją.
Śmietanę zahartować gorącym sosem i wlać ją do garnka, ponownie wszystko zagotować. Makaron ugotować w osolonej wodzie al'dente. Gorący makaron obficie polać sosem.
Dodaj komentarz