Schab z pieczarkami pod pierzyną majonezowo-serową

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg schabu środkowego bez kości
  • 500 g pieczarek
  • 150 g majonezu
  • 50 g pikantnego ketchupu
  • 1 duża cebula
  • 100 g sera żółtego Podlaski Mlekpol
  • 2 łyżki przyprawy do mięsa
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Ze schabu usuń tłuszcz i błony, a następnie pokrój go w kotlety o grubości ok. 1 cm. Posyp kotlety przyprawą do mięs.



Krok 2

Wyciśnij lub zetrzyj czosnek, a cebulę posiekaj w kostkę. Pieczarki umyj i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Pietruszkę drobno potnij. Wszystkie składniki włóż do miski, dodaj majonez i ketchup. Dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Uzyskany farsz rozsmaruj na kotletach. Ser Podlaski zetrzyj na drobnych oczkach i posyp nim schaby. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C i piecz przez około kwadrans. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.