Kieszonki z kurczaka nadziewane kapustą kiszoną to sprawdzony sposób na pyszny obiad lub ciekawą przystawkę.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Nastawiamy piekarnik na 190°C. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę. Kiszoną kapustę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Szatkujemy i mieszamy z papryką.
Doprawiamy solą i pieprzem. Umyte i osuszone filety nacinamy i robimy kieszonkę. Następnie napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami.
Filety wkładamy do posmarowanego naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 190°C przez 30 minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-19 18:22:00
Robiłam podobne i wszystkim bardzo smakowały.
Odpowiedz