Filet nadziewany kapustą

Kieszonki z kurczaka nadziewane kapustą kiszoną to sprawdzony sposób na pyszny obiad lub ciekawą przystawkę.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 190°C. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę. Kiszoną kapustę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Szatkujemy i mieszamy z papryką.



Krok 2

Doprawiamy solą i pieprzem. Umyte i osuszone filety nacinamy i robimy kieszonkę. Następnie napełniamy farszem i spinamy wykałaczkami.



Krok 3

Filety wkładamy do posmarowanego naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 190°C przez 30 minut.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-19 18:22:00

Robiłam podobne i wszystkim bardzo smakowały.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.