Sernik dyniowy na spodzie Oreo

Autor:

aga_1b

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

ciasto

  • Na małą tortownicę 18cm,
  • Spód:,
  • opakowanie 176g ciastek oreo (5 zostawiłam do dekoracji),
  • 50 g roztopionego masła Extra Łaciate,
  • ,
  • Sernik:,
  • 500g twarogu chudego (zmieliłam dwukrotnie) lub twarogu sernikowego,
  • opakowanie budyniu waniliowego,
  • łyżeczka aromatu waniliowego,
  • 1 jajko ,
  • 1 szklanka puree dyniowego,
  • 1/3 szklanki cukru,
  • 2 płaskie łyżki kwaśnej śmietany Łaciatej 18% ,
  • łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Ciasteczka mielimy, mieszamy z masłem, podpiekamy spód 5-10 minut. Na to wykładamy zmiksowane stopniowo ze sobą składniki na sernik. Piekłam ok. 1h w 180 stopniach. Wystudzony upieczony sernik posypałam pudrem z erytrolu i udekorowałam ciastkami oreo.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.