Składniki:

  • 250 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)
  • 100 g biszkoptów
  • 2 łyżki żelatyny
  • 250 g serka mascarpone
  • Ok. 300 g malin
  • Sos malinowy do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Żelatynę rozpuszczamy w 250 ml wody i lekko studzimy.



Krok 2

Na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia układamy biszkoptowy spód.



Krok 3

Do głębokiej miski wlewamy przestudzoną żelatynę oraz serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.



Krok 4 

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno, dodajemy do schłodzonej masy sernikowej. Gotową masę przelewamy na przygotowaną tortownicę, chłodzimy kilka godzin.



Krok 5

Przed podaniem polewamy sosem malinowym, układamy maliny do dekoracji oraz obsypujemy cukrem pudrem.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-01-19 10:52:00

Super przepis, robię podobnie, zawsze wszystkim smakuje.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.