Upalne lato i maliny pozwalają na stworzenie deseru, który przenosi nas do krainy dzieciństwa.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Żelatynę rozpuszczamy w 250 ml wody i lekko studzimy.
Na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia układamy biszkoptowy spód.
Do głębokiej miski wlewamy przestudzoną żelatynę oraz serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno, dodajemy do schłodzonej masy sernikowej. Gotową masę przelewamy na przygotowaną tortownicę, chłodzimy kilka godzin.
Przed podaniem polewamy sosem malinowym, układamy maliny do dekoracji oraz obsypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-19 10:52:00
Super przepis, robię podobnie, zawsze wszystkim smakuje.
Odpowiedz