Sernik gotowany z mandarynkami i galaretką

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1 kg Twarogu sernikowego Mlekpol
  • 1/2 szklanki cukru
  • 100 g masła Łaciate,
  • 2 jajka
  • 3 budynie waniliowe w proszku ( na 0,5 l )
  • 3/4 szklanki mleka Łaciate
  • 2 jasne galaretki ( na 0,5 l )
  • 400 ml gorącej wody
  • 2 małe puszki mandarynek ( po 312 g )
  • herbatniki

Przygotowanie

Krok 1

Mandarynki wykładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Do gorącej wody wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą. Odstawiamy. Do garnka wkładamy twaróg, jajka, masło, cukier i zagotowujemy. Cały czas mieszamy i gotujemy do momentu, aż masa będzie gładka. Budynie rozpuszczamy w zimnym mleku i wlewamy do masy sernikowej. Chwilę razem gotujemy i mieszamy do momentu, aż masa zrobi się gęsta. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. W tym czasie blaszkę 24x24 wykładamy folią aluminiową i układamy herbatniki. Na ciastka przekładamy masę sernikową i po lekkim przestygnięciu układamy cząstki mandarynek. Tężejące galaretki ostrożnie przelewamy na sernik i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.