Masło, mleko i kakao gotować ok. 5 min i pozostawić do przestygnięcia. Po wystudzeniu do masy dodaj: żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Teraz ubij białka ze szczyptą soli, a następnie delikatnie połącz je z masą. Na blaszkę (u mnie 25x30cm) wyłożona papierem do pieczenia, przełóż wykonaną masę. Nie wkładaj jeszcze do piekarnika! Przejdz teraz do przygotowania masy serowej.
Do przemielonego twarogu dodaj wszystkie produkty, wymienione w składnikach na masę serową, następnie zmiksuj wszystko mikserem. Teraz na wcześniej przygotowane ciemne ciasto wyłóż łyżką przygotowaną masę serową. Dopiero teraz wstaw blaszkę do piekarnika na 180 stopni i piecz 60 min. Po upieczeniu i wystudzeniu udekoruj według własnego uznania.
Masło i czekoladę rozpuść w wodnej kąpieli
Ser na ciemne ciasto wykładaj kupkami, nie musisz rozsmarowywac masy. Formę pagórków ciasto przybierze samo podczas pieczenia.
Dodaj komentarz