Sernik z ananasem

Autor:

Kamila O

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 12

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 60 dag sera białego trzykrotnie mielonego
  • 15 dag masła Łaciate
  • 15 dag cukru
  • 2 żółtka
  • 1 białko
  • 1 opak. galaretki żółtej
  • 2 opak. galaretki zielonej
  • Biszkopty
  • Ananas w puszce

Przygotowanie

Krok 1

Masło utrzeć dobrze mikserem, dodać cukier oraz żółtka, miksując dalej dodać ser biały i ubitą z białka pianę.



Krok 2

1 galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wody, wystudzić i połączyć z masą serową.



Krok 3

Drugą galaretkę rozpuścić w 500 ml wody i odstawić do wystygnięcia.



Krok 4

Tortownicę wyłożyć biszkoptami, przełożyć masę serową.



Krok 5

Ułożyć ananasy i zalać tężejącą galaretką, a następnie schłodzić w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.