Zupa krem z marchewki

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag marchewki
  • ½ szt. selera
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 l mleka Łaciate
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Sól
  • Pieprz
  • Przyprawa do zup w płynie

Przygotowanie

Krok 1

Warzywa obrać, pokroić w kostkę, wsypać do wrzącej wody i ugotować. Następnie zmiksować.



Krok 2

Mleko zagotować, połączyć z warzywami.



Krok 3

Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą, wymieszać i zagotować.



Krok 4

Zdjąć z ognia, dodać surowe masło, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.



Krok 5

Podawać z makaronem lub tartym ciastem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.