Sernik z ananasem

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g twarogu sernikowego Mlekpol,
  • 220 g mąki + 1 łyżka,
  • 100 g masła Łaciate + do wysmarowania formy,
  • 215 g cukru,
  • 2 jajka,
  • 80 ml mleka Łaciate,
  • Ananas,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • Szczypta soli,
  • 1 łyżeczka skórki startej z cytryny,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • Bułka tarta do podsypania formy

Przygotowanie

Krok 1

Twaróg przełożyć do miski i miksować, dodając 50 g cukru, 1 jajko, 1 łyżkę maki oraz otartą skórkę cytryny.



Krok 2

Pozostałe masło zmiksować na puch, dodać resztę cukru, jajko, potem dosypać proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko połączyć z masą serową i wylać na wyłożoną pergaminem blachę. Ułożyć ananasa.



Krok 3

Piec 1 godzinę w 180 stopniach.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.