Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2-3 gruszki
  • 1 opakowanie sera gorgonzola
  • 50 orzechów włoskich
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 220 stopni C. Gruszkę myjemy i kroimy wzdłuż na plastry.



Krok 2

Ciasto dzielimy na prostokąty ok 10-12. Roztapiamy masło w kąpieli wodnej. Następnie smarujemy nim ciasto francuskie.



Krok 3

Na każdym prostokącie ciasta układamy plaster gruszki. Na to kruszymy ser gorgonzola. Orzechy włoskie siekamy i posypujemy nimi tartinki.



Krok 4

Wkładamy tartinki do nagrzanego piekarnika na około 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.