Roladki szynkowe z chrzanową śmietanką

Autor:

Basiliana

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Roladki szynkowe z chrzanową śmietanką

  • 10 plasterków szynki
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1-1,5 łyżki chrzanu (w zależności od ostrości)
  • Szczypta soli
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • ¼ szklanki wody
  • 10 łodyg szczypiorku
  • 10 ziarenek kukurydzy konserwowej
  • 10 pasków papryki konserwowej

Przygotowanie

Krok 1

Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody, pozostawić do spęcznienia, a następnie rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić. Każdy plasterek szynki zwinąć w rulonik i na środku związać szczypiorkiem. Śmietanę ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania stopniowo dodając wystudzoną żelatynę. Delikatnie wymieszać śmietankę z chrzanem i napełnić masą szprycę lub rękaw cukierniczy. Ostrożnie nadziewać śmietanką ruloniki z szynki. Wstawić roladki do lodówki na ok. godzinę, aby śmietanka stężała. Przed podaniem wsunąć pod szczypiorek po kawałku papryki konserwowej i ziarenko kukurydzy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.