Danie: Deser
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Masło rozpuszczamy. Ciastka kruszymy (np. wałkiem) i mieszamy dokładnie z masłem.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia; na spód wysypujemy masę z ciastek i mocno wciskamy w dno tortownicy, wygładzając wierzch. Blachę wkładamy do lodówki i chłodzimy do czasu zrobienia masy serowej.
Wszystkie produkty na masę serową muszą być w temperaturze pokojowej. Miksujemy je razem i wylewamy na przygotowany spód.
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (góra-dół). Pieczemy godzinę. Po upieczeniu zostawiamy na około 20 minut w piekarniku, aby sernik równomiernie opadł.
Po wyjęciu z piekarnika studzimy i wstawiamy do lodówki.
Dodaj komentarz