Sernikobrownie łączy w sobie wszystko, co najlepsze – kremowy, delikatny sernik i czekoladowe brownie. Całość dopełniają słodko-kwaśne maliny. Ciasto wygląda efektownie, smakuje wszystkim i wbrew pozorom robi się bardzo szybko!
Danie: Deser
Osób: 10
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Piekarnik nagrzać do 170⁰C.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Przygotowanie masy brownie:
Czekoladę połamać i rozpuścić razem z masłem w mikrofali lub kąpieli wodnej. Przestudzić. Umieścić w misce jajka i cukier. Zmiksować. Dolać roztopioną czekoladę i masło i zmiksować wszystko do połączenia składników. Dodać mąkę i jeszcze raz zmiksować. Wylać ¾ masy brownie na blaszkę.
Przygotowanie masy sernikowej:
Zmiksować twaróg sernikowy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i mąką ziemniaczaną. Masę sernikową wylać na masę brownie.
Na wierzch wyłożyć resztę masy brownie i posypać malinami.
Wstawić do piekarnika i piec około 45 minut.
Dodaj komentarz