Sernikobrownie z malinami

Sernikobrownie łączy w sobie wszystko, co najlepsze – kremowy, delikatny sernik i czekoladowe brownie. Całość dopełniają słodko-kwaśne maliny. Ciasto wygląda efektownie, smakuje wszystkim i wbrew pozorom robi się bardzo szybko!

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Masa brownie:

  • - 200 g gorzkiej czekolady
  • - 200 g masła Łaciate
  • - 200 g cukru
  • - 3 jajka
  • - 120 g mąki pszennej

Masa sernikowa:

  • - 500 g śmietankowego twarogu sernikowego Mazurski Smak
  • - 2 jajka
  • - 150 g cukru
  • - 1 opakowanie cukru waniliowego
  • - 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Dodatkowo:

  • - 250 g malin

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 170⁰C.



Krok 2

Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.



Krok 3

Przygotowanie masy brownie:

Czekoladę połamać i rozpuścić razem z masłem w mikrofali lub kąpieli wodnej. Przestudzić. Umieścić w misce jajka i cukier. Zmiksować. Dolać roztopioną czekoladę i masło i zmiksować wszystko do połączenia składników. Dodać mąkę i jeszcze raz zmiksować. Wylać ¾ masy brownie na blaszkę.



Krok 4

Przygotowanie masy sernikowej:

Zmiksować twaróg sernikowy z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i mąką ziemniaczaną. Masę sernikową wylać na masę brownie.



Krok 5

Na wierzch wyłożyć resztę masy brownie i posypać malinami.



Krok 6

Wstawić do piekarnika i piec około 45 minut.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.