Ser mielimy dwa razy.Miękkie masło miksujemy z cukrem i żółtkami.Dodajemy zmielony ser oraz budyń i dokładnie mieszamy.Białka jaj ubijamy na sztywną pianę.Do masy serowej dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Masło rozpuszczamy odstawiamy do przestudzenia.Żółtka ubijamy z cukrem,a następnie dodajemy przestudzone masło.Dodajemy masę makową oraz mąkę i mieszamy.Białka ubijamy na sztywno dodajemy do maku,delikatnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Dno blaszki smarujemy masłem i wykładamy herbatnikami.
Na herbatniki wkładamy naprzemiennie raz łyżkę masy makowej,raz łyżkę masy serowej. Drugą warstwę wkładamy tak samo tylko odwrotnie.Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 i pieczemy ok 80 minut.
Dodaj komentarz