Muffinki kokosowo-bananowe z rodzynkami

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • Do dużej miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Wymieszać łyżką. Dodać rodzynki oraz banany pokrojone w półplasterki,
  • Dodać wiórki kokosowe i znów wymieszać łyżką.,
  • Do drugiej miski wlać mleko, dodać olej oraz jajko. Wymieszać za pomocą trzepaczki.,
  • Wlać składniki mokre do suchych i mieszać krótko, tylko do momentu połączenia się składników.,
  • Wyłożyć formę do muffinek papilotkami. Nałożyć ciasto. Wstawić formę do nagrzanego piekarnika i piec muffinki przez około 18 minut w temperaturze 180 stopni.

Przygotowanie

Krok 1

mąka pszenna 1 i 2/3 szklanki banan 2 szt rodzynki 1/2 szklanki cukier 1/2 szklanki wiórki kokosowe 3/4 szklanki proszek do pieczenia 2 łyżeczki mleko 1/2 szklanki olej rzepakowy 1/4 szklanki jajko 1 szt



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.