Dowiedz się, jak zrobić ciasto dyniowe z zaledwie kilku składników. Zachwyć swoich znajomym tym łatwym i szybkim w przygotowaniu deserem!
Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Rozgrzej piekarnik do 220°C.
Dopasuj gotowe ciasto do odpowiedniej formy lub umieść je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Przygotuj nadzienie. W dużej misce połącz puree z dyni, mleko skondensowane, jajka i przyprawę do ciasta dyniowego. Wymieszaj dokładnie, aż do połączenia składników.
Nadzienie wlej na ciasto.
Włóż do piekarnika i piecz 15 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 175°C i piecz kolejne 35-40 min.
Wyjmij ciasto z piekarnika, ustaw na metalowej kratce i całkowicie ostudzić przed podaniem.
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Dodaj cukier puder i zmiksuj jeszcze raz, aż do jego rozpuszczenia.
Ciasto podawaj z bitą śmietaną. Smacznego!
Dodaj komentarz